ПРЕДГОВОР №1 – КАФЯВА ФИЛОСОФИЯ

Бас държа, че когато прочетете всички тези разкази ще си задавате въпроси като: „Абе, тоя човек защо само говори за ядене, пиене и сране? Що за човек е тоя Шити?”

Вижте сега, аз съм на мнението, че не е правилно в нашия бит да се обръща внимание  само на раждането и живота. Смъртта също е част от нас и определено е необходимо да намери своето място. Всички тези процеси трябва да си вървят за ръчичка – те са едно цяло.  Всъщност, за смъртта се говори, но със страх… „Чакай, чакай”-  ще кажете вие – „Какво пък общо има  сега между срането и смъртта?” Аааа, приятели мои, недейте да бъдете толкова повърхностни в преценките си. Любов, сношение, зачеване, раждане, живот и смърт е уравнението, което се намира в микро-макрокосмическата скала на проявлението. „Каквото горе – такова и долу”, казват древните херметици. Тоест, дори и в най-малката клетка на човешкия организъм  можем да намерим проявленията на целия космос и обратното. Та, драги ми приятели, понеже така и така сме възприели срането като нещо долно и низше, нека да го съпоставим с нещо по- горно и висше и да видим какво се случва. Отиваме на пазар и с голяма любов си купуваме любимите продукти. Внимателно ги носим по стъпалата на нашия дом и нежно ги полагаме в хладилника. Старателно ги подготвяме за страстния акт на съвкупление. Поглъщаме с наслада и екстаз храната и зачеването започва с храносмилането. Раждането се случва от друга дупка и се извършва не само от жените. Тук също има напъване и в края на процеса на бял свят от старото излиза нещо ново – без да плаче толкова, но за това пък мирише – Нашето Лайно! И в този случай, както с различните раси, можем да имаме лайна с различен тен. Консистенцията им издава черти от характера – както на новороденото, така и на родителите. Лошото е, че животът на лайното е доста по-кратък и може би затова не му обръщаме много внимание. Всъщност, ние го убиваме, пускайки водата от тоалетното казанче. За срането, както и за смъртта, избягваме да говорим. Тук разликата обаче има емоционални измерения. За смъртта ни е страх, а за срането ни е срам да мислим, камо ли да коментираме. Всичко това натрупва в подсъзнанието ни негативен нагар и създава основа за поставянето на психологически бариери. В книгата си „Мощ срещу сила. Скритите детерминанти на човешкото поведение” световно признатият лектор, специалист по психичните процеси, д-р Дейвид Р. Хопкинс описва подробно различните нива на човешкото съзнание – от базовото „най-ниско” ниво на срам, което според него е „опасно близо до смъртта” (неслучайно засрамените самураи си правят харакири), до „най-високото ниво на просветлението”, присъщо на Великите като Кришна, Буда и Христос. Според  д-р Хопкинс всяко ниво има определен обхват на енергия и скоковете към по-високи нива изискват постоянен стремеж към пробуждане  и осъзнаване. Вижте, представям ви табличката с емоциите и енергиите, до която е достигнал докторът след многогодишни проучвания,  милиони изчисления и експерименти:

Енергийно ниво 20 Срам
Енергийно ниво 30 Вина
Енергийно ниво 50 Апатия
Енергийно ниво 75 Скръб
Енергийно ниво 100 Страх
Енергийно ниво 125 Желание
Енергийно ниво 150 Гняв
Енергийно ниво 175 Гордост
Енергийно ниво 200 Смелост
Енергийно ниво 250 Неутралитет
Енергийно ниво 310 Готовност
Енергийно ниво 350 Одобрение
Енергийно ниво 400 Разсъдливост
Енергийно ниво 500 Любов
Енергийно ниво 540 Радост
Енергийно ниво 600 Покой
Енергийно ниво 700 – 1000 Просветление

Сега, приятели мои, може би разбирате по каква причина правя връзка между срането и смъртта. И за да бъда още по – убедителен, ви представям логическите равенства, до които достигнах с помощта на д-р Хопкинс

След като:

сране = срам

и

смърт = срам,

следователно:

смърт = сране

Е, питам ви, не е ли дошло време за малко кафява терапия? За нов и хумористичен поглед и подход, чрез който да се отървем от мъртвешкия захват на срама? Не е ли време да облечем тези негативни енергийни нива с нови одежди и да тръгнем по пътя на просветлението с повече смях и забава? Така или иначе и смъртта, и срането са ни гарантирани, защо поне да не се посмеем на воля и да забравим за срама? Нека да го направим дори и за малко, а после отново можем да станем сериозни и срамежливи.

Та ето за това съм писал, пиша и пак ще пиша за лайната и за срането. Искам да се надсмеем над недостатъците си и неизбежните за всички нас рециклиращи процеси.

И понеже моите мисли могат да ви поуплашат и да вкарат мрачни окраски в душевния ви мир, искам да успокоя всички тези, които смятат, че животът свършва след смъртта. Да, физическият живот свършва, но душата продължава да живее. „Ама къде е тая душа? Защо не можем да я видим? Защо не можем да я пипнем?”, ще ме попитат невярващите и скептиците. На всички тези въпроси аз ще отговоря отново в микро-макрокосмически план. Когато се изсереш хубавичко, ти надушваш душата на лайното. Е, добре де, щом лайното има душа и тя е реалност, като миризма, защо пък ние хората да нямаме душа? Или пък може би ще кажете, че ние хората сме по-низши в развитието си от лайната? Предизвиквам ви да мислите по този въпрос и като се видим, да го коментираме. А иначе миризмата е вибрация, както всичко около нас, а вибрацията е енергия. Енергията не може да се разруши, тя е вечна. Душата е вечна!

Щях да забравя да ви задам още няколко провокиращи въпроса за размисъл:

„Какъв ли щеше да бъде животът на земята, ако серяхме през устата, а се хранехме през гъза?”

„Какви ли щяха да бъдат новините по телевизията и пледоариите в парламента, ако беше така? А какво щеше да се случи, ако ни се присереше в трамвая? Как бихме мили зъбите си?”

Мислете, и като се видим ще говорим … а между другото можете и да ударите един коментар по-долу 🙂

Ваш,

Шити Браун

35 отговора на “ПРЕДГОВОР №1 – КАФЯВА ФИЛОСОФИЯ

  1. Pingback: СРАЛА И ЗАСПАЛА

  2. Благодаря за смеха! Великолепен си! Ако можеш продължи , защото тези дни ме бе налегнала една депресия, с удоволствие се „изходих“ от нея и сега ми е светло и леко.Наистина не си струва да се занимаваме с дребнавостите ,а да забравим да живеем.Или по- точно- да жертваме живота си , като го предадем в ръцете на страха и така се зомбираме и ограничаваме, че ще умрем, че….Е, дойде време да се посмеем над слабостите си.Продължи, за да отрезнеем.

    • Драга Краси, доста ме ласкаеш, така да знаеш:) Радвам се, че моите кафяви ферии ти доставят удоволствие и те забавляват 🙂 Само гледай да не се пристрастиш към фекалийните теории, че от тях измъкване няма! 🙂 Разбира се,че ще продължа. Скоро ще пусна и Втория предговор „Началото“. Кафявото приключение тепърва предстои!!!

      • Слушай сладур, аз знайш ли през какви школи не съм минавала -от Кастанеда, Йога, Луиз Хей, Рейки, Беинса Дуно , Тангра, агни йога, шаманизъм, будизъм и сигурно множество духовни практики, ала така точно описания страх от смъртта и свиването на човешката същност до степен на изменение и свиване ,че да се достигне до самоунищожение – така точничко обяснение не съм срещала. не те лаская, а само ми помогна да обърна другата страна на живота – безстрашието , само , че ти сладур хич не знаеш какво е туй страха, това е най- голямата зараза, има ли значение как ще бъде излекувана- дори да е чрез твоя трилър си струва, резултата , ефекта е важен, средството се дава от Бога.Ай, чао и кажи колко кинта е и как да ти се плати, а ти как ще ми я пратиш.

      • Красе,
        Е вече е дошло време да преминеш през школовката и на КАФЯВОТО БРАТСТВО! 🙂 Иначе имаш много здраве от Дон Хуан… ей го тук до мен, сереме гръб в гръб, че е много ветровито и си пазиме завет. Учи ме защо не трябва да се сере и да се заспива – много е опасно. Един негов авер бил в Индия и му разказал следната история за това как нелепо умрял най-добрия йогист. Той бил на 95 години, ама иначе в разцвета на силите си. Принцпно серял из гори и поляни, но един път се излъгал и чучнал в градски кенеф. Серял си той серял си и нещеш ли се унесъл. Проблемът бил в това, че йогата бил много гъвкав – направо каучук. Главата му почнала да се накланя напред,влезнала между краката му и се потопила в тоалетната чиния….удавил се! Да знаеш и че Карлос е при нас, ама сме го пратили за свински крачета и ушета, щото аз пък ще ги уча как се прави пача. От нея знаеш ли какво лайно се оформя – истински шедьовър! 🙂
        А за книгата трябва да запазиш малко търпение …и тя ша доди! 🙂

    • Scarface гепи бацка! 🙂 Ето един човек, който разбира от нАучни разработки. Тонка бате, бъдещето е в лайната така да знаеш…или не, хватката е да добиеш биологичен газ. Всеки говори за шистов газ, а аз смятам, че ние с теб можем да сме първите откриватели на технологията „Затваряне на пръдня в буркан“. Представяш ли си само ако накараме всеки един китаец да пръдне в буркан, колко енергия ще добиеме?!? :)))

  3. „Какъв ли щеше да бъде животът на земята, ако серяхме през устата, а се хранехме през гъза?”

    Бих си позволил малко отклонение, тъй като считам, че дори и Вие не бихте имали задоволителен отговор на тази хипотеза (Всъщност, се надявам да чуя такъв скоро) :

    – ако Вашето твърдение (Г-н БРАУН, Шити Браун) е вярно, мога със сигурност да заключа, че изхождйки от формата на кебабчето и неговата визуална прилика с лайното, както и факта, че 99% от хората го ядат с кеф, бихме могли да приемем за вярно, че ядем лайна през гъза (това е своего рода аксиома, имайки предвид по-горното)… ако Вие не сте прав, то следва да прием, че ядем лайна през устата… Следователно, незавиомо от всичко, малко или много, тук или там, за зло или за добро, всички поглъщаме лайна, под една или друга форма, отгоре или от долу!

    Разбира се, наясно съм с факта, че моето разсъждение се основава на едно просто кебабче, но в крайна сметка това е без особено значение в конкретния случай…

    Искрено Ваш приятел,
    Бармалей.

    • Бармалейчо здрасти!

      Ще ме извиниш, че прецаквам академичния ти тон, но повярвай ми, тук всички сме си свои, така че давам направо без излишни изгъзици 🙂
      Приятелю, благодаря ти за прекрасните идеи, които си нахвърлял. Повярвай ми, в най-простите неща се крият най-големите мъдрости и открития. Ти постави на масата един такъв екзистенциален въпрос като „Срането навътре!!!” Съществува ли то и има ли почва у нас? 🙂
      Да не говорим, че един ден човечеството (особено българите) може да ти бъде благодарно! Та ти с няколко реда ни даде идея как непрекъснато на нашата трапеза да имаме едно такова прекрасно и любимо ядиво като КЕБАПЧЕТО!!! Е те това ако не Перпетуум Мобиле, те па на! Усещам, че ще решиш проблемите на световно икономическата криза, само требе да научиме чужденците да ядат „кебапчета”. Дерзай приятелю Бармалей, дерзай ти основоположнико на вечния двигател!
      Бармалейчо има само едно нещо, което ме притеснява…дано не е верно. Пишеш: „…. както и факта, че 99% от хората го ядат с кеф,…” Абе Бармалейчо, ти да не си вегетарианец бре? А? Да не си в този 1%? Ако е така, ша ма прощаваш, ама няма да се разберем, така да знаеш!!!Ако не ядеш кебапчета през устата, да знаеш, че все пак ги изкарваш през гъза, тоест и да искаш да си вегетарианец няма начин да бъдеш такъв 🙂
      Топли поздрави,
      Шити

  4. Тъй като от дълги години се занимавам активно с темата за лайната, дълбоко адмирирам идеята за създаването на този лайнян трилър – задължително четиво на лавицата в библиотеката на всеки уважаващ себе си джентълмен и всяка изискана дама. Не е редно лайната (във всичките им магически форми, подчертавани от различните нюанси на смрад и аромат), да бъдат пренебрегвани в ежедневието ни, предизвиквайки гримаси на погнуса и срам от самите нас. Поздравления за Автора, поздрави и „Наздраве“!!

    • Браво Жоре!
      Усещам в теб един тънък ценител на кафявото изкуство. И понеже говорим за изкуство…абе да те питам ти чувал ли си някъде, някой да е рисувал с гъза си? Айде знам, че лайната са използвани по един или друг начин за създаването на картини и скулптори, но някой така докато си е пускал кафевия пастел отзад, дали например е правил портрет на любимата си? И ако няма такъв аналог, к’во ще кажеш да сме първите? 🙂 …..а и нещо друго се сетих, понеже споменаваш за „различни нюанси на смрад и аромат“….абе за тия сомелиерите…що па само те требе да познават на кой склон е расло гроздето, коя година и т.н. и т.н. Що не развиеме с теб професиата на ЛАЙНОМЕРА?!? Ти знаеш ли ако по миризмата на лайното познаваме на колко години и какъв пол е неговия творец, на какъв склон е изсрано, какво е ядено и усвоено колко ще бъдем полезни на съдебната мидицина?!? Помисли по този въпрос 🙂
      Сърдечни поздрави,
      Бай Шити

  5. Слушай брат, така ще те наричам – щом си чел Кастанеда и говориш за „Силата на мълчанието“, та ти брат вземи и използвай -сериозно се замисли тази „Лайняна терапия“ за уравновесяване – стандарттизиране на хората . Сложи ги всички на тоалетните чинии.Сега ми идва наум-Те и без тоалетни чинии – пак си ходят. Тоест- изхождането е процес който уравновесява всички.И богат и беден и болен и здрав- все изхожда. С други думи -вхожда ли, ще изхожда.Ех, какво уравнение.Тя природата е помислила за всичко, само , че хората не го признават. А това за -изхождането, в това е живота.Само , че хората със съзнанието си са белязали кефалиите и разлагащия труп с отвращение, но природата си е намерила начин как да прочиства това което не е чисто.Тоест- наново да се организира, та да стане тор и почва .Та хора , живейте , веселете се и творете , приемайте жива храна , изхвърляйте спокойно кефалиите- природата ви е дала право за това, само , че в определените за това тоалетни възли.Щадете природата.

      • Ако целта ти е да ни забавляваш- добре. Бива те за философ и лайнярен психотерапевт. Е, не се засягай. Просто много време ще трябва за да ти купя трилъра, аз не обичам да ми минава времето без да усвоявам и изхвърлям, а ма нема как – ще чакам. Честно казано, когато събеседваме, разтягаме нещата и концентрацията върху момента на изхвърлянето изчезва. Процесът се забавя и треби разхлабително. Какво ще препоръчаш2…

  6. :)))) – Ей – хаххха – разсмя ме – :)))))
    Коментарът ми е единствено от прочетения предговор №1 към „Срала и Заспала“ – изводЪт може би е: Съвършенството на света е в раждането – да раждат – всички да раждат, жените деца, мъжете лайна! Раждай народе – просто раждай!!! В раждането му е майката!:)))
    П.П – виждам, че коментарите са още от декември и вярвам, че няма да е ограничен броя на книгата в книжарниците. Надявам се на по-късен коментар:)))))))))
    Хубаво, дъхаво лято и воден режим – / това за пълноценното съзряване/ :)))))
    – Shaggy:)

  7. Уважаеми г-н Браун,

    Никой не може да каже, че не се е осирал.
    Понякога повече друг път по малко.
    Защо се казва, че човек се е осрал?
    Какво срамно има в това да се осереш.

    Ето аз днес без да разбера съм се насрал, малко но съм оцапал гащите.
    Това е СРАМ.

    Друг път съм се осирал целия. Не че съм го искал, но така се е случило.
    Тъй нареченото неконтролируемо насиране.
    Тооо дефекацията, като дойде и не пита.
    ГОЛЯМ СРАМ.

    Ами ако това е някъде в „обществото“.
    ОЩЕ ПО ГОЛЯМ СРАМ.

    Като заключение искам да кажа че:
    Осирането има много аспекти, както физически така и психо-соматични.
    Психо-соматичното осиране е много страшно!!! То действа, както на слуха, така и на слово-зрението. Много е опасно!!!

    С пожелания за дълги.. и леки .. оставащи лятни нощи.

    Троп-Троп Тореадорът.

    • Тореадорчо, БРАВОС на теб!!! Само внимавай да не направиш „Троп – Троп“ на арената с бика, щото докато се навеждаш да си избършеш гъза, може да почнеш да сереш навътре!!! :)))))

  8. Голямо БРАВО от мен, Шити! Супер си въздействащ брато честно. Докато четох нещо от ФБ страницата ти, постната от един приятел, не бях стигнал и средата и така спонтанно ме напъна, както много рядко ти се случва, ей така без да ти се сере, като гръм от ясно небе и добре, че си бях вкъщи иначе не знам брат, направо СМЪРТ=срам и докато скочих в кенефа и се издрусах като лятна буря презряла слива, ми дойдоха няколко мисли внезапно, първата беше: ей слава богу, че нямам няк’ъв айфон или подобно лайно дето секи цикли у фейса с него, направо не ми се мисли… и втората или първата или третата мисъл незнам щото се изсипаха в главата ми внезапно със скоростта на изсипващите се лайна от гъзъ ми (които впрочем бяха средно рядки от тия дето цапат цялата чиния, след нещо като взрив), та: човекът според библията е създаден от пръст и в пръст се превръща, а самата пръст е от всякакъв вид тор, включително и лайна, та човекът ако е създаден от лайна и в лайна се превръща?!? и това веднага ме наклони на „яйцето или кокошката“, та приятелю драг „ЛАЙНОТО ИЛИ ЧОВЕКА“??? кое е първородното?!? или логичното равновесие, за да не се побъркаме от мислене и за успокоение на душите ни е ЧОВЕК=ЛАЙНО!!!

    P.S. Поздравче 😉 http://www.youtube.com/watch?v=Pl3z4fDz8DQ
    Жив и здрав, братле…иии чакаме книгата :)))

  9. НЕ, на теб БРАВО приятелю, че си стигнал до една от най-значимите мъдрости! Естетвено е, че първото е ЛАЙНОТО и ние сме равни на него, а дори и по-малки. Станахме толова значими, интелигентни,прогресиращи и какви ли не там, че това признание става невъзможно. А всъщност парадокса е в това, че ако го разберем, автоматически ще достигнем по-високото ниво!
    Следващият път като направиш мини взрив в кенефа, да вземеш да го заснемеш и да го пуснеш в нета да му се полюбуваме. 🙂
    Аааа перфектно суингче – истинска радост за душата! 🙂
    Дерзай приятелю!
    Поздрави,
    Шити

    P.S. Чакайте книгата около Коледа …

  10. Лайното е мерител на човека. То е перфектният социализъм. Пред лайното всички са равни.

    От него не можеш да избягаш, колкото и да го игнорираш. То е най-добрият ти приятел – дори да ти се сърди, в рамките на два дни ще се срещнеш с него. То е винаги до теб.

    Колко от най-великите идеи са се родили под замисления напън в тоалетната чиния? Лайното е огледало на човека.

    Ти си каквото ядеш? Глупости. Ти си каквото сереш, това е правилното уравнение!

    От малки ни учат да казваме – „имам ако“. А после ни отучват – ето къде се къса веригата в дълбоко емоционалната връзка между човека и неговия субпродукт, миниатюрния му сурогат, брат близнак по възгледи, неопорочена чистота, съществуваща не повече от минута – време колкото да пророниш сълза и да му помахаш с пожелание за попътно течение през каналите.

    Бих искал да предложа изготвянето на книга след приключване на шедьовъра ти „Срала та заспала“ – „Монолози на лайното“.

  11. Просто блестящ.

    Мен смехът ме напуши още на името … отне ми само няколко мили-секунди да открия приликата в името на книгата и в самата себе си. Току що събудена от една незначителна пръдничка, която обещаваше нещо внушително.

    Срала и заспала. Често ми се случваше да задремвам върху тоалетната чиния и не защото бях уморена, а защото изпитвах неописуемо спокойствие, че аз, за разлика от други хора по света точно в този момент, съм вкъщи на любимото си място правейки любимото си нещо на най-удобния трон, а именно – кенефа. Успокоявах се до такава степен, че отпусках мускулите на задника си така, както те кара медицинската сестра да ги отпуснеш преди да ти нахака инжекцията отзад. И тогава се случваше магията. Материяла сам излизаше от баката. Нямаше нужда да правя усилия и да се напрягам. Лекото поресто лайно, просто биваше освободено. Като духа от бутилката, като парата от локомотива, като бебето от вагината – епично и необходимо. Ето в тези моменти се оспивах и се превръщах в една срала и заспала жена на средна възраст, без срам и задръжки, без ненужен товар.
    Както казваше дядо ми, всеки път когато си легнеш преди да се изходиш е като да спиш с лайно. На сутринта напира да си тръгне, а ти оставаш сама и използвана.

    Нямам търпение да правя всичко това, докато чета пълните глупости, които сте сътворил господин Браун, защото истината е там, че няма глупост на света в която да не се крие капка истина а при вашите глупости, капките са много, кафеви, миризливи и до болка истински. Впечатлена съм.

    Поздрави,

    Лолита Майлс
    Дрисинг Интернешъл Ентърпрайсис

  12. някои стоят
    и устни стискат…
    траят..
    .други пък вълнички правят..
    .а не бива…
    или…
    бива …
    факт е …че…прелива …

  13. Бравос, чак сега разбрах за Вас, ама съм страшно впечатлена, поръчвам си книгата, аз май-май неграмотна съм. Искам да се ограмотя на тази тема….

Вашият коментар